2010. május 3., hétfő

Gesztenyés charlotte



Ez most így május elején egy kicsit a karácsonyt idéző torta, de nálam a gesztenye egész évben jöhet!
Diákkorom kedvenc sütije volt,anno a gesztenyés alagút.Egyszerűen imádtam. Ha beszabadultam a cukrászdába,szinte mindig azt ettem.
Most chalotte torta formájában készítettem el.
6 tojásból készítettem a szokásos piskótámat és a nagyobbik részét szétsimítva tepsiben megsütöttem, majd még melegen a sütőpapír és egy konyharuha segítségével felcsavartam. A maradék tésztát egy kisebb inox tálban sütöttem meg.Kihűlés után kettévágtam.
A piskótákat megtöltöttem az alábbi nagyon egyszerű krémmel:gesztenyemasszát kikevertem habbá vert tejszínel(itt is hulalát használtam).
A piskótatekercset felszeleteltem, folpackkal kibéleltem egy inoxtálat, ezt kiraktam a tekercsekkel, rá egy vékonyabb réteg krém és belenyomtam az inoxban kisütött megtöltött piskótát. Egy éjszakár a hűtőbe raktam, súllyal lenyomva. Másnap tálra borítottam és lehet is enni! :) Nagyon egyszerű de mégis magában is mutatós kis torta.

Nincsenek megjegyzések: