Ez a torta nagyfiam kedvence.Gyakorlatilag a tiramisut, mint sütit, mindennap megenné(megjegyzem, én is!).
Hozzávalók:
1 kerek sima piskótalap
400g babapiskóta
500 g mascarpone krémsajt
5 dl hulala növényi tejszín
2cs.vaníliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
1 rumaroma
keserű kakaópor
feketekávé
Recept:
4 tojásból készült piskóta:
4 egész tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 evőkanál forró víz!
1 mokkáskanál szódabikarbóna v. 1/2 cs. sütőpor
Krém:A mascarponét kikeverem a cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.Teszek hozzá egy kevés rumaromát,
(helyette lehet kevés rumot ill.amaretto likőrt ),majd felverem a tejszínt és a krémsajthoz adom.
A piskótalapot megkenem a krémmel, rárakom a tortakarimát..A babapiskótát belemártogatom cukorral és rummal(ill.aromával) ízesített kávéba és rétegezve lerakom a krémmel.
Legfelülre krém kerül, amit megszórok keserű kakaóporral.Pár órára(legjobb egy éjszakára)hűtőbe rakom.
Tálaláskor a tortakarimát leveszem , ekkor még körbekenhetemem a torta oldalát tejszínnel, a tetejét is díszíthetem habrózsákkal vagy ízlés szerint szülinapi gyertyával, csokigolyókkal.
Sokáig az eredeti tiramisu változatot készítettem, amiben tojás van, de mikor először csináltam tortaként, sajna, a krém túl lágy lett és a torta nem lett szépen szeletelhető,Főleg ezért tértem át a növényi tejszínes változatra, meg a nyers tojástól való "félelmeim" miatt.(Nagyfiam szülinapja augusztusban van és hát a melegben a nyers tojás nem túl szerencsés)).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése