2010. március 23., kedd

Anyukám szülinapi tortája



Feketeerdő torta.

Ahogy én csinálom:
Sütök egy kakaós vizes piskótát,6 tojásból amit kihűlés után 3 lapba vágok.
1 üveg megybefőtt levét leszűröm és felfőzöm 1 csomag vaníliás pudingporral és a felével vékonyan megkenem a legalsó tortalapot, megszórom a meggyel,aztán jön egy adag vaníliáscukorral ízesített felvert tejszínhab, (vagy hulala, ez jobban tart, nem esik össze).A következő lapppal ugyanígy járok el, majd a legfelső tortalapot megkenem a tejszínnel és atorta oldalát is ezzel vonom be.A tetejét csokiforgáccsal és habrózsákkal díszítem.
Rengetegféle feketeerdőtorta receptet olvastam már, biztosan van ennél jobb is, de nekünk nagyon ízlik ez a változat.




Nincsenek megjegyzések: