2010. május 17., hétfő
csokis eperkrémtorta
Ezt a tortát egy anyukámtól kapott receptkártya ihlette,a csokoládés epertorta.Mivel nagyon gusztusos volt a kép, kedvet kaptam valami hasonlóra. De nem az ottani recept alapján készült, a vajas tészta helyett sima kakaós piskótát sütöttem és a krémet is picit másképp készítettem.Tudniillik, nagyfiam nem eszik meg semmit, amiben gyümölcsdarabok vannak, az eredeti recept szerint pedig csak villával kellene összetörni az epret darabosra.Én pedig jó alaposan összeturmixoltam.Így még Ákos fiamnak is "bejött". :)
Hozzávalók:
piskóta:
9 db tojás
9 evőkanál cukor
9 kanál liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg keserű(holland) kakaópor
Krém:
50 dkg eper
5 dl tejszín(vagy hulala)
3 evőkanál porcukor
díszítés:
csokoládéforgács, eperszemek
Elkészítés:
Piskóta:
A tojások sárgáját jó alaposan kikeverem a cukorral, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport és legvégül a tojások keményre vert habját.
A masszát sütőpapírral kibélelt, 28 cm-es kapcsos tortaformába töltöm és közepes lángon megsütöm.( én a piskótát két részletben sütöttem, elfeleztem a masszát és két lapot sütöttem belőle.
Krém:
Az epret megmosom, lecsumázom és pár szemet félreteszek a díszítéshez.A többit a porcukorral botmixerrel jól összeturmixolom.A tejszínt habfixálóval jó kemény habbá verem(a hulalához nem kell habfixáló) és óvatosan beleforgatom apránként az összeturmixolt eperbe.
Miután a lapok kihűltek,megkenem málnalekvárral vékonyan az alsó lapot és betöltöm a krémmel.A tetejére és az oldalára is az epres krém kerül.
A tetejét a félretett eperszemekkel és csokoládéforgáccsal díszítem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése