2010. május 9., vasárnap
Szarvasos
Ez a torta csak egy sima sütinek készült, ki akartam próbálni valami karamell-krémes
dolgot.Aztán a végén nem bírtam ki, hogy ne cifrázzam.
Nem lett ez se egy remekmű, de nem is annak szántam eredetileg, csak egy kis nasinak hétvégére.
Sima piskótát sütöttem, két lapot, egy kisebb tepsiben.A krémhez cukrot karamellizáltam(a mennyiséget nem tudom, nem mértem) és felengedtem fél liter főzőtejszínnel, majd mikor a cukor teljesen elolvadt, besűrítettem étkezési keményítővel.
Mikor kihűlt, óvatosan hozzzákevertem hulala tejszínt, amíg kellő keménységű nem lett a krém, ezzel töltöttem és vontam be a piskótát.
A díszítés kakaóporral színezett tejszínhabbal készült. Tudom, sokkal szebben is meg lehetett volna mintázni, biztosan, de most tőlem ez tellett...:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése