2012. június 2., szombat

Citromtorta duplázva

Ezt a két citromtortát egy napon készítettem, az egyiket kérésre, a másikat itthonra, mert annyira megkívántam.:) Különböző krém került a tortákba, az egyik főzött, amásik tejszínes. Főzött krémes Hozzávalók: Egy 8 tojásos piskóta, amit kihűlés után félbevágtam.(persze, lehet 3-ba is) Krém:6 dl tej 2 cs. főzős vaníliás pudingpor 10 csapott ek. cukor 1 nagy citrom(vagy két kisebb) leve és héja 25 dkg margarin A pudingot felfőzöm a tejjel és cukorral, majd félig lehűtöm.Ekkor beleteszem a margarint és jól kikeverem. Belereszelem a citrom héját és belenyomom a levét,ezzel is kihabosítom, majd hűtőbe teszem kb. fél órára.Utána robotgépel átkeverem és betöltöm vele a tortát.Kívűlről kb. 2 dl édes habbá vert tejszínnel díszíte Tejszínes citromkrémes: Hozzávalók: 8 tojásos piskóta 26 cm-es formában sütve,3 lapba vágva. Krém:5 dl habbá vert tejszín(én növényit használtam, OK Habmester,rendes tejszínhez ajánlott habfixálót tenni.) 1 nagy pohár (5 dl) natúr joghurt 5 ek. porcukor 2 cs. vaníliás cukor 2 citrom reszelt héja és egy nagyobbnak a leve fél cs. zselatin(Horváth Rozis) A tejszínt habbá vertem, a zselatint kevés meleg vízben feloldottam, picit rmelegítettem, majd a joghurttal együtt belekevertem a tejszínhabba. Hozzátettem még 5 ek. cukrot és 2 cs. vaníliáscukrot,1 nagy citrom levét és héját, nekem így lett kellemes ízű, de lehet rajta változtatni ízlés szerint, ahogy a citrom mennyiségén is. A krém gyakorlatilag készen is van, lehet tölteni a tortát.Ez a mennyiség nekem elég volt a betöltéshez, bevonáshoz, díszítéshez is. Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető.Az íze, mint a citromfagyié! :)

Nincsenek megjegyzések: