2012. június 2., szombat
Citromtorta duplázva
Ezt a két citromtortát egy napon készítettem, az egyiket kérésre, a másikat itthonra,
mert annyira megkívántam.:)
Különböző krém került a tortákba, az egyik főzött, amásik tejszínes.
Főzött krémes
Hozzávalók:
Egy 8 tojásos piskóta, amit kihűlés után félbevágtam.(persze, lehet 3-ba is)
Krém:6 dl tej
2 cs. főzős vaníliás pudingpor
10 csapott ek. cukor
1 nagy citrom(vagy két kisebb) leve és héja
25 dkg margarin
A pudingot felfőzöm a tejjel és cukorral, majd félig lehűtöm.Ekkor beleteszem a margarint és jól kikeverem. Belereszelem a citrom héját és belenyomom a levét,ezzel is kihabosítom, majd hűtőbe teszem kb. fél órára.Utána robotgépel átkeverem és betöltöm vele a tortát.Kívűlről kb. 2 dl édes habbá vert tejszínnel díszíte
Tejszínes citromkrémes:
Hozzávalók:
8 tojásos piskóta 26 cm-es formában sütve,3 lapba vágva.
Krém:5 dl habbá vert tejszín(én növényit használtam, OK Habmester,rendes tejszínhez ajánlott habfixálót tenni.)
1 nagy pohár (5 dl) natúr joghurt
5 ek. porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja és egy nagyobbnak a leve
fél cs. zselatin(Horváth Rozis)
A tejszínt habbá vertem, a zselatint kevés meleg vízben feloldottam, picit rmelegítettem, majd a joghurttal együtt belekevertem a tejszínhabba. Hozzátettem még 5 ek. cukrot és 2 cs. vaníliáscukrot,1 nagy citrom levét és héját, nekem így lett kellemes ízű, de lehet rajta változtatni ízlés szerint, ahogy a citrom mennyiségén is. A krém gyakorlatilag készen is van, lehet tölteni a tortát.Ez a mennyiség nekem elég volt a betöltéshez, bevonáshoz, díszítéshez is.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető.Az íze, mint a citromfagyié! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése