2012. június 2., szombat
Oroszkrém torta
Nagyon régóta nem írtam már a blogomba, azóta elég sok tortát sütöttem, díszítettem,
de valahogy ide nem jutottam el.
Most szeretném ezt valamennyire pótolni,a teljesség igénye nélkül.
Ezeket az oroszkrém tortákat még tavaly csináltam, a simát még novemberben. a másikat pedig karácsonyra,
ez talán ki is derül a díszítésből.
Az oroszkrém elkészítéséhez ezt a receptet használtam:
Piskóta:
7 db tojás
7 ek cukor
7 ek liszt
1 sütőpor
A tojások fehérjéből kemény habot verek.A tojásásárgákat kikeverem a cukorral fehéredésig, habosra, majd kanalanként hozzáadom a sütőporral lekevert lisztet, végl óvatosan beleforgatom a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában 180 fokon megsütöm.Kihűlés után 3 lapba vágom.
Krém:
• 5 tojás
•4 dl tej
•15 dkg cukor
•1 vaníliás cukor
•1 cs. vaníliás pudingpor
•3 dkg zselatin
•3 dl tejszín (én növényit használtam)
•10 dkg mazsola
•0,5 dl rum v. 1 rumaroma
A mazsolát a rumba v. rumaromás vízbe áztatjuk. A tojásokból, cukorból, vaníliás cukorból, pudingporból és tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk.még forrón belekeverjük a langyosra felmelegített, mazsoláról leszűrt rumba áztatott zselatint. jól kikeverjük robotgéppel. Ha a krém kihűlt, összeforgatjuk a felvert tejszínnel és a mazsolával.Ezzel töltjük be a lapokat.
A tetéjére 2 dl édesített felvert tejszín kerül.
A karácsonyi tortára a díszeket mézes plasztik csokiból készítettem, egyszerűen kiszúró formákkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése