2012. június 2., szombat

Oroszkrém torta

Nagyon régóta nem írtam már a blogomba, azóta elég sok tortát sütöttem, díszítettem, de valahogy ide nem jutottam el. Most szeretném ezt valamennyire pótolni,a teljesség igénye nélkül. Ezeket az oroszkrém tortákat még tavaly csináltam, a simát még novemberben. a másikat pedig karácsonyra, ez talán ki is derül a díszítésből.
Az oroszkrém elkészítéséhez ezt a receptet használtam: Piskóta: 7 db tojás 7 ek cukor 7 ek liszt 1 sütőpor A tojások fehérjéből kemény habot verek.A tojásásárgákat kikeverem a cukorral fehéredésig, habosra, majd kanalanként hozzáadom a sütőporral lekevert lisztet, végl óvatosan beleforgatom a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában 180 fokon megsütöm.Kihűlés után 3 lapba vágom. Krém: • 5 tojás •4 dl tej •15 dkg cukor •1 vaníliás cukor •1 cs. vaníliás pudingpor •3 dkg zselatin •3 dl tejszín (én növényit használtam) •10 dkg mazsola •0,5 dl rum v. 1 rumaroma A mazsolát a rumba v. rumaromás vízbe áztatjuk. A tojásokból, cukorból, vaníliás cukorból, pudingporból és tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk.még forrón belekeverjük a langyosra felmelegített, mazsoláról leszűrt rumba áztatott zselatint. jól kikeverjük robotgéppel. Ha a krém kihűlt, összeforgatjuk a felvert tejszínnel és a mazsolával.Ezzel töltjük be a lapokat. A tetéjére 2 dl édesített felvert tejszín kerül. A karácsonyi tortára a díszeket mézes plasztik csokiból készítettem, egyszerűen kiszúró formákkal.

Nincsenek megjegyzések: