2012. február 29., szerda

Star Wars-Tatooine torta Ákos szülinapjára

Az alábbi torta tölteléke fehércsokoládés krém volt, amit már régóta ki akartam próbálni.
Mit ne mondjak, nagyon bejött az egész családnak! :)Olyan igazi, erőteljes fehércsoki íz, ami a tejszíntől csak még finomabb! A citrommal ízesített piskóta pedig szerintem jól ellensúlyozza a fehércsoki édes ízét, ahogy a lányom megjegyezte, egy teljesen harmonikus ízű süti.:) Valahogy így is képzeltem el magamban:fehércsoki+citrom:együtt csak jó lehet.
A recept:
hozzávalók, piskóta:
9 db tojás
9 kanál cukor
9 kanál liszt
1 cs. sütőpor
citromaroma(vagy reszelt citromhéj)
krém:
40 dkg fehércsoki
0,5 l növényi tejszín(nálam OK Habmester volt)

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral,ízesítem a citromhéjjal v. aromával beleszitálom a sütöporos lisztet, a végén óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert fehérjét. 26 cm-es tortaformában sütöm, úgy, hogy a forma szélét is sütöpapírral bélelem, kicsit túllóghat a peremen is.Egy pici margarinnal szoktam odaragasztani, hogy megmaradjon. Beleöntöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben sütöm. Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyissük ki!
Én csak akkor szoktam megnézni, mikor már jól jön a piskóta illata.Ha szilárd a teteje nyomásra, lekapcsolom a sütőt, egy-két percig hagyom, csak utána veszem ki. Így nekem mindig szép magas, könnyű lesz a piskóta.
Ha kihűlt, 3 lapba vágom.
A krémhez a fehércsokit mikróban megolvasztom, óvatosan, hogy éppcsak megolvadjon de krémes maradjon.Lehet gőz fölött is.Közben felverem a tejszínt. A langyosra hűlt csokimasszához hozzákeverem az előzőleg habbá vert növényi tejszínhabot, apránként,kb. 3 dl-t.
Ezzel a krémmel kenem meg a tortát. A maradék tejszínnel bevonom, díszítem.
A bevonat pillecukor fondantből készült,kakaóporral színezve.A figuráknak nem mertem nekiállni, így azok a legókészletből kerültek a tortára.:)

Nincsenek megjegyzések: